Festival informatie

Het Oldtimer Festival Veenendaal: wat is dat?

Met een aantal enthousiaste oldtimerliefhebbers is 2016 en begin 2017 keihard aan de organisatie van dit festival gewerkt. Met als resultaat dat op zaterdag 17 juni 2017 eerste Oldtimerfestival Veenendaal plaatsvond. Allerlei soorten klassieke voertuigen uit Veenendaal en omgeving kwamen voor de eerste keer bij elkaar op de mooiste locatie van Veenendaal: het Evenemententerrein naast het stadspark. Dit oldtimerfestival is nu een jaarlijks terugkerend evenement op deze locatie!Voormalig burgemeester Wouter Kolff was ambassadeur van het 1e Oldtimer Festival Veenendaal en ook enthousiast deelnemer. over de jaren heen wordt het steeds drukker dus de groei zet lekker door. Het evenement is en blijft voor iedereen gratis toegankelijk, dus kom ook op 15 juni 2024 vooral langs!

Toertocht & Oldtimer Show

In 2018 waren er in de ochtend mooie toertochten door de omgeving van Veenendaal voor auto’s, tractoren, brommers, motoren en brandweerwagens.  De start van de autorit was in het centrum van Veenendaal op het Scheepjeshofplein. Hieraan namen 130 wagens deel waarmee de rit helemaal was volgeboekt.  Wilt u in 2024 deelnemen aan 1 van deze ritten? Meldt u dan vanaf maart 2024 aan via deze site. Wanneer de inschrijving wordt geopend maken wij dit bekend via Facebook en deze site. U krijgt bij deelname van ons dan het prachtige full colour routeboek en een volle goodie bag van State of Art. Alle ritten eindigen bij de festivallocatie op het evenemententerrein. Wilt u kosteloos deelnemen aan de oldtimer show, dit kan. Iedereen met een voertuig van 25 jaar of ouder is vanaf 12:00 uur welkom om het voertuig op het festivalterrein neer te zetten.

Het festival is geopend vanaf 12 uur tot 16 uur en gratis voor alle oldtimers en publiek! Deelnemers die niet aan de toertocht mee doen kunnen vanaf 12:00 hun oldtimers opstellen. De regel die wij hiervoor hebben is dat een voertuig 25 jaar of ouder moet zijn. De deelnemers van de toertocht eindigen de rit bij het evenemententerrein en worden daar vanzelf begeleid naar hun plek. Op het middenterrein is er een kramenmarkt met automobilia, onderdelen, (be)kleding, boeken en tijdschriften. Daarnaast is er een gezellig horecaplein met eten & drinken, entertainment en er zijn diverse kinderactiviteiten. U bent vrij om te komen en te gaan wanneer u dat wil.

Eindtijd van het festival is 16.00 uur. 

Deelnemen en activiteiten

Het Evenemententerrein aan de Groeneveldselaan wordt ingericht voor verschillende categorieën voertuigen van minimaal 25 jaar oud: auto’s, vrachtwagens, tractoren en diverse soorten tweewielers. Alle informatie over het evenement lees je op deze website en vooral op de Facebook pagina. Like ons en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen ! Informatie over de diverse ritten vindt u onder de knop “Deelnemen”.

 

 

 

Aanmelden als deelnemer