Festival informatie

Het Oldtimer Festival Veenendaal: wat is dat?

Met een aantal enthousiaste oldtimerliefhebbers is 2016 en begin 2017 keihard aan de organisatie van dit festival gewerkt. Met als resultaat dat op zaterdag 17 juni 2017 eerste Oldtimerfestival Veenendaal plaatsvond. Allerlei soorten klassieke voertuigen uit Veenendaal en omgeving kwamen voor de eerste keer bij elkaar op de mooiste locatie van Veenendaal: het Evenemententerrein naast het stadspark. Dit oldtimerfestival wordt een jaarlijks terugkerend evenement op deze locatie!Voormalig burgemeester Wouter Kolff was ambassadeur van het 1e Oldtimer Festival Veenendaal en ook enthousiast deelnemer. Op zaterdag 16 juni 2018 was het nog veel drukker dan in 2017, dus de groei zit er flink in. Het evenement is en blijft voor iedereen gratis toegankelijk, dus kom ook in 2023 vooral langs!

Toertocht & Oldtimer Show

In 2018 waren er in de ochtend mooie toertochten door de omgeving van Veenendaal voor auto’s, tractoren, brommers, motoren en brandweerwagens.  De start van de autorit was in het centrum van Veenendaal op het Scheepjeshofplein. Hieraan namen 130 wagens deel waarmee de rit helemaal was volgeboekt.  Wilt u in 2023 deelnemen aan 1 van deze ritten? Meldt u dan vanaf januari 2023 aan via deze site. Wanneer de inschrijving wordt geopend maken wij dit bekend via Facebook en deze site. U krijgt bij deelname van ons dan het prachtige full colour routeboek en een volle goodie bag van State of Art. Alle ritten eindigen bij de festivallocatie op het evenemententerrein.

Het festival begint is van 10 uur tot 16 uur en gratis voor alle oldtimers en publiek! Deelnemers die niet aan de toertocht mee doen kunnen vanaf 10:00 hun oldtimers opstellen. De deelnemers van de toertocht eindigen de rit bij het evenemententerrein en worden daar vanzelf begeleid naar hun plek. Op het middenterrein is er een kramenmarkt met automobilia, onderdelen, (be)kleding, boeken en tijdschriften. Daarnaast is er een gezellig horecaplein met eten & drinken, entertainment en er zijn diverse kinderactiviteiten. U bent vrij om te komen en te gaan wanneer u dat wil.

Eindtijd van het festival is 16.00 uur. 

Deelnemen en activiteiten

Het Evenemententerrein aan de Groeneveldselaan wordt ingericht voor verschillende categorieën voertuigen van minimaal 25 jaar oud: auto’s, vrachtwagens, tractoren en diverse soorten tweewielers. Alle informatie over het evenement lees je op deze website en vooral op de Facebook pagina. Like ons en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen ! Informatie over de diverse ritten vindt u onder de knop “Deelnemen”.

 

 

 

Aanmelden als deelnemer